BEMUTATKOZÁS

Szalai Lilla - irodalomterápia

Magamról

Szalai Lilla vagyok, irodalomterapeutaéletvezetési tanácsadó, társ, gyerek, testvér, barát, segítő, olvasó, hallgató, odafigyelő, tanuló, felfedező, kérdező, …
Kisiskolás korom óta szenvedélyesen érdekeltek az emberi kapcsolatok, figyeltem a körülöttem lévő embereket, érteni és segíteni vágytam őket. Támogató munkám során többféle módszert és technikát tanultam, és próbáltam ki. Ebben a folyamatban volt számomra meghatározó a 2013-as év, amikor először találkoztam az irodalomterápiával, amiről ma már azt gondolom, hogy ez a terápiás eszköz az, amellyel a szívemhez legközelebb álló módon tudom segíteni a hozzám fordulókat.

Tanulmányaimról

Egyetemi tanulmányaimat Szegeden, a József Attila Tudományegyetemen végeztem, ahol 1999-ben magyar és olasz  nyelv és irodalom szakos középiskolai tanári diplomát szereztem.

Az egyetem elvégzése után számos területen kipróbáltam magam, tapasztalatokat szereztem szakértői, valamint vezetői munkakörökben is a kereskedelmi és a pénzügyi szektorban.

2009-ben life coach képesítést szereztem, és azóta rendszeresen vannak egyéni ügyfeleim.

Hiszek abban, hogy életünk során mindig tudunk, és fontos is új dolgokat tanulnunk. Saját életemben nagy jelentőségű az, hogy 2015-ben befejeztem tanulmányaimat a Pécsi Tudományegyetem biblioterapeuta szakán.

Szalai Lilla - irodalomterapeuta

Úgy gondolom, sosem késő és mindig tudunk változtatni, belevágni valami újba, vagy a napi megszokásainktól elszakadva valamit másképp csinálni. Ebben a folyamatban nagyon fontos támogató eszköz lehet az irodalomterápia, amit az egyik leghatékonyabb személyiség-, és önismeretfejlesztő eszköznek tartok. Számomra az önismeret fejlesztésének szükségességéhez kétség nem férhet. Mélyebb önismerettel könnyebben tudunk eligazodni a körülöttünk lévő világban, hamarabb tudjuk visszaállítani kibillent lelki egyensúlyunkat, hatására fejlődik kreativitásunk, önkifejezési képességünk.

Az egyetem elvégzése óta rendszeresen tartok személyiségfejlesztő irodalomterápiás egyéni és  csoportfoglalkozásokat. A legutóbbi csoportjaim témája az önismeret, a párkapcsolati problémák és a változáshoz, változtatáshoz kapcsolódó félelmeink gyökereinek felkutatása volt.

Itt is találkozhattál velem

Lélek a sorok között – beszélgetés Szalai Lilla irodalomterapeutával

2016. szeptemberében interjút készített velem a Budapestimami főszerkesztője, Vági-Tóth Lilla. A cikkben mesélek az irodalomterápiáról, arról, hogyan zajlanak a csoportfoglalkozások, mi a különbség az egyéni- és a csoportterápia között, milyen szövegekkel dolgozunk, valamint a közeljövőre vonatkozó terveimről.

A teljes cikk elolvasható itt >>