EGYÉNI TERÁPIA

Szalai Lilla - irodalomterápia

Ha olyan életszakaszodban vagy, amikor arra vágysz, hogy a foglalkozások alkalmával csak rád figyeljen a terapeuta, és azt érzed, több ember előtt nehézséget okozna Számodra az őszinte önfeltárás, és nincs energiád, türelmed más emberek problémáihoz, akkor az egyéni terápiát javaslom.

Az egyéni terápia – a csoportterápiával ellentétben – nem előre meghatározott és kidolgozott tematika mentén zajlik, hanem a  kliens egyéni igényei, célkitűzései, és az általa fejleszteni kívánt személyiségterületekre kidolgozott és személyre szabott eszközökkel. Egy alkalom 60 perc

Egyéni irodalomteráia - önismeret

Az első terápiás alkalom az ismerkedő beszélgetésen túl a kliens igényeinek alapos megismeréséről szól, amely során közösen határozzuk meg terápia célját. A terápiás folyamat során a kliens egyre mélyebb beszélgetéseket és önfeltárásokat tapasztalhat meg. A terapeutával történő beszélgetés, közös gondolkodás és önreflexiók segítségével a lehetőséget kap arra, hogy külső szemszögből is láthassa a problémáit, tisztábban láthassa önmagát, következmények nélkül gondolhasson át alternatív megoldásokat, döntéseiben tudatosabbá válhat.

Számomra a terápiás munkában legfontosabb az értő és elfogadó kísérőfolyamat, olyan elfogadó légkör megteremtése, ahol biztonságos és otthonos körülmények között nyílik lehetőséged a Számodra legfontosabb, és olykor legfájdalmasabb kérdések és problémák megbeszélésére is.

A főbb területek, ahol hatékony támogatást tudok nyújtani a Számodra:

  • párkapcsolati problémák
  • családi konfliktusok
  • önértékelési problémák
  • érzelmi elakadások
  • kommunikációs gátak, félreértések
  • félelmek leküzdése

2016. októberétől a felnőtt korosztályon kívül a kiskamasz és kamasz korosztály számára is elérhetőek az általam vezetett egyéni irodalomterápiás foglakozások. Ezeken az alkalmakon a személyiségfejlesztésen, önbizalom-építésen kívül azt is fontos célként tűzzük ki, hogy az élményalapú olvasmányfeldolgozások eredményeképp azok a gyerekek is megkedveljék az olvasást, akik korábban csak egy kötelezően elvégzendő feladatot láttak benne.

KAPCSOLATFELVÉTEL

Szalai Lilla - irodalomterápia