CSOPORTTERÁPIA

Szalai Lilla - irodalomterápia

Ha úgy érzed, szükséged van egy olyan elfogadó és támogató közösségre, ahol többen figyelnek rád, igyekeznek támogatni, együtt gondolkodni veled, és te is támogathatsz másokat, akkor Számodra a csoportterápiás foglalkozásokat javaslom.

A csoportterápiák rendszerint előre kiválasztott és kidolgozott téma köré szerveződnek. A téma sokféle lehet: a személyiségfejlesztéshez kapcsolódóan széles spektrumból kerülhet ki, mint például önismeret, önelfogadás, (pár)kapcsolati problémák, félelmeink gyökereinek felfejtése, kötődési problémák, kommunikációnk fejlesztése.

Csoportos irodalomterápia

Egy csoportterápiás foglalkozássorozat rendszerint 10 alkalomból áll, hetente találkozunk előre egyeztetett időpontban. A foglalkozások alatt egyre mélyülő beszélgetéseket, intenzív csoportfolyamatokat tapasztalhatnak meg a részvevők. A közös gondolkodás és önreflexiók segítségével a lehetőségük nyílik arra, hogy külső szemszögből is láthassák a problémáikat, tisztábban láthassák önmagukat, következmények nélkül gondolhasson át alternatív megoldásokat, döntéseikben tudatosabbá válhassanak, és megtapasztalhassák, hogy számtalan, akár egymásnak ellentmondó vélemény is kialakulhat valamiről, és ezek a vélemények sok esetben egyenrangúak is lehetnek.